כיום 20-25% מהילדים בישראל סובלים מעודף משקל והשמנה. במקרים רבים, בעיית עודף משקל מופיעה לא רק אצל בן משפחה אחד, אלא נמצאת אצל רבים מבני הבית. יש צורך לבנות הרגלי אכילה בריאים במסגרת המשפחתית, להגביל את הצריכה/ הקניה של מוצרי מזון ומשקאות שאינם בריאים עבור המשפחה כולה.
הרבה פעמים לילדים קשה להבין מדוע מוצרים מסויימים יוצאים מהבית, מדוע אנחנו לא קונים יותר שתייה מתוקה או חטיפים או ממתקים.
כשאת משנה את התפריט בבית, התהליך עלול ליצור מתחים בין הילד להורים, ואף להוביל להתנהגויות מניפולטיביות סביב אוכל, לחץ רגשי ותסכול. לכן חשוב מאד לפני שמתחילים, להבין את הקושי, ולתכנן נכון את חציית האתגרים הצפויים, בהתאם לגילאי הילדים.
כשאנחנו יוצרות שינוי כזה, אנו יוצרות שינוי כל כך משמעותי, שהרווח המשפחתי הנובע ממנו יהיה שווה כל מאמץ או תסכול זמני בטווח הקצר.
הילדים לומדים קודם כל דרך הדוגמא האישית שלך, ובטווח הארוך- דרך החיים שבה תבחרי תהיה להם להשראה. לכן, ההמלצה הטובה ביותר היא לשלב את הילדים (ובן הזוג) בתהליך שלך.
גם אצלי בבית, בנותיי הקטנות בהתחלה נלחמו על הקטשופ והפתיתים, על החטיפים שהורעפו עליהם מהמשפחה המורחבת, מבית הספר והגנים ומכל מקום אפשרי. בהתחלה היה קשה לגמול אותן מכל הבלגן הזה, אבל כשהן ראו את אבא ואמא, יום אחרי יום- אוכלים בריא, עושים כושר, שמחים יותר ואנרגטיים יותר, כמובן שגם הן רצו. הן התחילו להתעניין ולחקור, ורצו גם. היום יש להן ערוץ יוטיוב של כושר משלהן, והן מוותרות בנימוס אפילו על שוקולד.
חשוב לזכור שכששינוי חל בסביבה הביתית, כלומר, הבית כולו הופך להיות בריא יותר, הילד פשוט זורם לתוך השינוי.
סבלנות והתמדה הם שם המשחק. השקיעי בשינוי שלך, וכל המשפחה תרוויח בענק.