פעילות גופנית תורמת באופן חד משמעי לאיכות החיים של אלו המבצעים אותה באופן סדיר.
לא מעט מחקרים מעידים על כך שאנשים שעסקו רוב חייהם בפעילויות גופניות שונות כגון: שחייה, הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, ריקוד ועוד, זכו לאריכות ימים ולחיים בריאים הרבה יותר מאשר אלו אשר לא עסקו בפעילות גופנית כלל או באופן לא סדיר.
הפעילויות השונות משפרות את הכושר הגופני ומחזקות את השרירים, תורמות לעלייה באיכות החיים, מגבירות את תחושת ה”אנרגיה”, תחושת הרווחה והאושר (Well-being) ואת התפקוד הקוגניטיבי והן קשורות בהפחתת הסיכון לירידה קוגניטיבית ודמנציה.
הספורט חשוב גם לבריאות הנפשית: היתרונות הפסיכולוגיים הנלווים לאימון גופני שיטתי ועקבי הם הפגת מתחים נפשיים, עליה במצב הרוח והגברת הדימוי העצמי והביטחון העצמי. בנוסף, מערכת ויסות הלחץ יכולה להיות מושפעת מפעילות גופנית. כמו כן, הספורט תורם להפחתת דיכאון ולשינויים חיוביים במצבי הרוח.
בחברה המודרנית קיימת חשיבות רבה לפעילות גופנית ולספורט אשר תורמים לשמירה על המראה החיצוני.
בכל גיל, להופעה החיצונית יש משקל רב ביצירת רושם בכלל ורושם חיצוני בפרט המסייעים להשגת דימוי עצמי גבוה ולבניית הופעה אטרקטיבית.
ככל שעולה מינון הפעילות הפיזית, כך עולה מידת ההגנה מפני מחלות (לפחות עד מידה סבירה, גם בפעילות הגופנית אסור להגזים): ביצוע פעילות גופנית מפחית משמעותית שיעורי תמותה ותחלואה, ומאט את התקדמותן של מחלות זקנה כגון: סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב, אוסטיאופורוזיס (ירידה בצפיפות העצם), כולסטרול, ושומנים בדם. חשוב להדגיש שהיעדר פעילות גופנית מהווה כ-30 אחוזים מהסיכון לפתח מחלות לב וסרטן.
לקבלת המלצות נוספות להאטת ההזדקנות – קיראו את המדריך “להתבגר צעיר יותר”.